•   På nätet sedan 2008
  •   Endast Originaldelar
  •   Snabb leverans (1-3 dagar)
  •   Telefonsupport
0
Handla som /

Betalningsalternativ på vår webbutik


När du handlar på vår e-handel och webbutik har du möjlighet till en mängd olika betalningsalternativ, vi har samlat alla här.

I samarbete med Svea Ekonomi AB erbjuder vi fakturabetalning, delbetalning, kortbetalning och direktbetalning via bank. Våra fakturor skickas ut via mail i samband med att ordern skickas från oss. Fakturan har en förfallotid på 14 dagar för privatpersoner och 30 dagar för företag.
 

Svea Ekonomi logo

 

Betalning och Svea Checkout

Med Svea Checkout väljer du själv när och hur du vill betala. Efter ett köp via Svea Checkout kan du enkelt själv logga in på Mina Sidor för att se dina aktuella fakturor, flytta förfallodatum, ändra betalsätt, se historik, kommunicera med Svea etc. 

Du kan läsa mer om Svea Ekonomi på deras hemsida här

Behöver du komma i kontakt med Svea Ekonomi så når du dom direkt på 08 - 51 49 31 13 eller maila dom på swp@svea.com

Fullständiga villkor om Svea Checkout och deras betalsätt hittar ni här

 Kvitto på mailen

När du handlar hos oss får du efter ditt köp en orderbekräftelse direkt till din mail. Denna orderbekräftelse fungerar även som kvitto för alla typer av garanti eller reklamationsärenden, samt som underlag till din bokföring om du är företagare. 

 Faktura, Delbetala, Konto, Direktbank och Kort


Vi erbjuder kostnadsfritt följande betalningssätt:
 

Faktura

Olika faktura och leveransadresser verifieras med Mobilt BankID.

Privatperson: betalningsvillkor är 14 dagar.

Företag: betalningsvillkor är 30 dagar.

Vi erbjuder både privatpersoner och företag att handla mot faktura i samarbete med Svea Ekonomi. För att handla mot faktura behöver du ange ditt personnummer eller ditt organisationsnummer och förutsättningen är att du är registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige samt är över 18 år, eller att du som företagare är registrerad hos Bolagsverket.

I samband med att du ansöker om att bli fakturakund så sker en kreditupplysning och en identitetskontroll. Informationen om denna upplysning kommer att aviseras till dig via post eller via SMS. Fakturans betalningsvillkor är 14 dagar för privatperson och 30 dagar för företag. Vid försening av betalning tillkommer en påminnelseavgift enligt lag på 60 kr, samt dröjsmålsränta med 2 % per månad. Vid utebliven betalning överlämnas fakturan till inkasso.
 

Kortbetalning

Fläktbutiken.se erbjuder säkra kortbetalningar med Visa och MasterCard i samarbete med Svea Ekonomi. Svea Checkout är certifierade enligt standarden PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standard). Fläktbutiken.se accepterar samtliga Visa- och Mastercard-anslutna kort utgivna i Norden.

Kortköpen sker direkt hos Svea Checkout och all information är krypterad enligt gällande standarder och regler. Ingen kortinformation hanteras eller sparas hos Fläktbutiken.se. Själva dragningen av pengar sker direkt från ditt konto i samband med att du godkänner transaktionen och slutför din beställning.
 

Direkt Bank

Direktbetalning via din internetbank.
Vi stödjer alla stora banker om du vill betala direkt med din bank. Du loggar in med Mobilt BankID och slutför transaktionen direkt i kassan. Transaktionen hanteras av Svea Ekonomi i samarbete med Trustly. Själva dragningen av pengar sker direkt från ditt konto i samband med att du godkänner transaktionen och slutför din beställning.

Läs mer om Trustly här:
 

Delbetala

Vi kan även erbjuda dig möjligheten att dela upp din betalning som sker i samarbete med Svea Ekonomi. Delbetalning är ett flexibelt alternativ för dig som vill ha kontroll över dina inköp och samtidigt vara säker på att kunna köpa det du behöver. Det finns flera olika betalningsalternativ att välja mellan och du kan när som helst under delbetalningstiden välja att slutbetala den resterande skulden i en enda betalning.

Ansökan om delbetalning sker i kassan i samband med att du anger personnummer och den delbetalningsplan som passar dig. Därefter görs en kreditupplysning och identitetskontroll och du får direkt besked om ansökan har godkänts. Information om att upplysning gjorts kommer att skickas hem till dig via post eller via sms. Skulle ansökan inte godkännas kan du välja något annat betalningsalternativ. Uppläggningsavgiften betalas på inbetalningsavin. Aviavgiften betalas sedan på respektive månadsavi.

Om du har valt att handla mot delbetalning kan du komma att bli kontaktad per telefon för att verifiera din identitet. Det är en säkerhetskontroll för att minska bedrägerier.

Mer information om aktuella Svea-kampanjer hittar du i kassan.

Exempel på effektiv ränta vid köp om 10 000 kr, löptid 12 månader, 0 % ränta, uppläggningsavgift 295 kr, aviavgift 29 kr: 12,80 %.

Delbetalning 

Ränta  

Uppläggningsavgift  

Aviseringsavgift  

3 månader

0%

95 kr

29 kr

6 månader

0%

195 kr

29 kr

12 månader

0%

295 kr

29 kr

 


 

Återbetalningar

Så här går det till när du returnerar en vara som är beställd mot faktura

När returen är åter på vårt lager och har kontrollerats så skapar vi en kreditering. En kontroll kan ta mellan 1-14 dagar från mottagandet. Efter att kreditering är slutförd hos oss meddelar vi Svea Ekonomi. På kreditfakturan syns de artiklar som vi har krediterat dig. Läs mer om eventuella kostnader som kan uppkomma vid retur under kapitlet "ångerrätt". Du drar av det krediterade beloppet från ursprungsfakturan och betalar in den kvarvarande summna. Uppgifterna som används för inbetalning är de som finns på ursprungsfakturan från Svea Ekonomi. Om förfallodatum närmar sig och du inte mottagit e-post om kreditering är det viktigt att du hör av dig till oss så att det inte påförs påminnelseavgifter eller inkassokrav.


Om du har betalat fakturan

Svea Ekonomi sköter återbetalningen av kreditfakturor. Svea kommer att kontakta dig på e-post och be dig att inkomma med bankuppgifter för att kunna genomföra återbetalning. Utbetalning tar sedan ca 5 bankdagar. Observera att vissa banker kan ha längre handläggningstider.


Kortbetalning eller direktbetalning

Vid köp med kort, kreditkort eller direktbetalning återförs pengarna till samma kort eller konto som användes vid beställningen.


Så här går det till när du returnerar en vara som är beställd mot kortbetalning

När returen är åter på vårt lager och har kontrollerats så skapar vi en kreditering. En kontroll kan ta mellan 1-14 dagar från mottagandet. Efter att krediteringen är slutförd hos oss tar det mellan 1-3 bankdagar innan du erhåller återbetalningen. Läs mer om eventuella kostnader som kan uppkomma vid retur under kapitlet "ångerrätt". Vid betalning med kreditkort syns återbetalningen runt det datum transaktionen genomfördes. Observera att vissa banker kan ha längre handläggningstider. Har du inte fått pengarna åter ber vi dig att i första hand kontakta din kortutgivare/bank. Har du bytt bank sedan köpet genomfördes hos oss så kommer återbetalning ske till det nya kortet. Det enda du behöver göra är att ta kontakt med din bank och be dem genomföra återbetalningen till rätt kort.


Så här går det till när du returnerar en vara som är beställd mot delbetalning

När returen är åter på vårt lager och har kontrollerats så skapar vi en kreditering. En kontroll kan ta mellan 1-14 dagar från mottagandet. Läs mer om eventuella kostnader som kan uppkomma vid retur under kapitlet "ångerrätt". Efter att krediteringen är slutförd hos oss meddelar vi detta till Svea Ekonomi.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen