•   På nätet sedan 2008
  •   Endast Originaldelar
  •   Snabb leverans (1-3 dagar)
  •   Telefonsupport
0
Handla som /

Reservdelar & Filter Bahco Ventilation

Bahco Ventilation

Bahco Ventilation

var under sin verksamma tid på 1980- och 1990- talet ett av Sveriges största ventilationsföretag och en marknadsledande leverantör inom området inomhusklimat, som erbjuder lösningar för ventilation och värme. Under kategorin bostadsventilation hade dom stora framgångar med sina storsäljande produkter Bahco Minimaster ACF, Bahco luftväme ACJ och tillbehör till dessa. Idag sitter det ventilationsprodukter från Bahco Ventilation i många 10 000-tals Svenska hem. 

 

Bacho ventilation fabriker i Enköping.

Tillverkningen av ventilationsaggregaten låg i Enköping och sysselsatte en stor del av Enköpings befolkning. 
Bahco (B A Hjort & Co) förvärades av AB Svenska Fläktfabriken även kallad Fläkt år 1987 och företaget bytte då namn till Stratos.

Tillverkades under olika namn men är samma aggregat

Då Bahco ventilations produkter var marknadsledande så köpte många andra ventilations aggregat fabrikanter in aggregat från Bahco. Aggregaten såldes då under olika namn som t.ex Stratos, Fläkt, ABB, Husqvarna och Electrolux. Men är i grunden ett Bahco aggregat.

Reservdelar till ett aggregat som t.ex Bahco Minimaster eller Bahco Luftvärmeaggregat ACJ passar rakt av till Stratos Minimaster ACF och Stratos Luftvärme ACJ.

Stora inom bostadsventilation

Varför Bahco är så vanligt förekommande fabrikat i Sverige beror på att dom stora husfabrikanterna och byggentreprenörerna valde att använda deras produkter. Bahco levererade t.ex kompletta ventilationssatser till hustillverkare som Borohus, Begus och många fler.

Storsäljarna var ventilationsaggregat som Bahco Minimaster ACF och luftvärmeaggregatet Bahco ACJ. Bahco ACF var efterträdare till Bahco ACC som bara fanns på marknaden ett par år.  Idag finns det utbytesaggregat både till Bahco ACC och Bahco ACF. Vill man inte byta hela aggregatet kan man för att få ett lyft i köket byta ut spiskåpan till en ny. Utbyteskåpa Bahco Minimaster ACF hittar du här. 

Luftvärmeaggregatet Bahco ACJ

var på sin tid en väldigt energieffektiv och billig uppvärmning. Idag har elpriserna stigit och vill man få ner sin energiförbrukningen finns det utbytesaggregat att tillgå. FläktGroup ACJB aggregatet är en kopia av det äldre Bahco ACJ Ett utbyte går snabbt och aggregatet är relativt enkelt att byta mot.


Vi tillhandahåller endast original filter och reservdelar till Bahco


Då vi har varit återförsäljare och servicemontörer åt Bahco i närmare 30 år

kan du känna dig säker på att får du rätt reservdel till ditt ventilationsaggregat. 

När du är i behov av hjälp med filter och reservdelar till Bahco har vi ett brett sortiment, allt köps in direkt från fabriken för att garantera att delarna är original.

Vi är även certifierade reparatör och serviceombud för både Fläkt Woods, FläktGroup och Bahco Ventilation gör att att du kan känna dig trygg att handla hos oss. Vi har är även en certifierad e-handel. Beställ från hemsidan eller kom till vår fysiska butik på Spikgatan 5 i Uppsala, öppettiderna är måndag till fredag, 7 - 16.

Vi har en lång erfarenhet av branschen, en stor kunskap och en hög personlig service. Vi är även en av få webbutiker som har auktoriserade servicemontörer som vi kan skicka ut för service eller reparationer.

Har du någon fråga? Kontakta oss via vårt kontaktformulär eller ring vår telefonsupport på 018 - 12 70 30. 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen