•   På nätet sedan 2008
 •   Endast Originaldelar
 •   Snabb leverans (1-3 dagar)
 •   Telefonsupport
0
Handla som /

Reservdelar Flexit SL4R

 

Reservdelar Flexit SL4R


​​​​Flexit SL4R FTX- aggregat med rotorteknologi

Flexit SL4 R har en roterande värmeväxlare som säkerställer hög återvinningsgrad och enkel installation. 

Aggregatet hade även en unik och patentsökt konstruktion som ger en mycket hög flexibilitet vid installation med tanke på kanaldragningar och aggregatets placering, som var mycket uppskattat av installatörer när man monterade dessa aggregat. 
 

Flexit SL4R Manual

Manual och bruksanvisning Flexit SL4R

Bruksanvisning Kontrollpanel Flexit CI 50

Reservdelslista Flexit SL4R

   

  Reservdelar och filter Flexit SL4R

  Flexit SL4R filter

  SL4 R aggregatet var utrustat med tilluft- och frånluftfilter i filterklass F7 eller ePM1 55% som det heter idag med dom nya filterbenämningarna.

  Filtren byts enkelt utan verktyg. Flexit aggregatet kräver regelbundet byte av filter 1–2 gånger per år för att säkerställa ren och frisk luft samt problemfri drift. Söker du originalfilter till ditt Flexit SL4 R aggregat så hittar du dom här
   

  Flexit sl4r rotormotor

  Värmeväxlaren i SL4R är av en högeffektiv modell och återvinner upp till 80% av värmen i ventilationsluften innan den skickas ut ur bostaden. Den höga verkningsgraden säkerställer att en hög andel av energin som används för uppvärmning av ventilationsluften återvinns och ger önskad ventilation i bostaden - även under den kalla årstiden.

  Automatisk sommardrift
  Ventilationsaggregatet har en elektronisk styrning som automatiskt kopplar av/på återvinningsfunktionen, det vill säga Rotormotor Flexit SL4R i förhållande till utetemperaturen. Detta ger en betydligt enklare drift än t.ex. plattväxlare där man bör sätta i och ta ur en sommarkassett under årets olika månader.

  Värmeväxlare Flexit SL4R

  Flexit SL4R Styrpanel

  Vanligtvis levererades SL4R aggregaten ihop med Flexit Styrpanel CI 50, Med hjälp av denna kontrollpanel var det enkelt att styra ventilationsanläggningen i sitt hus. Luftmängder och forcering vid t.ex. duschande och önskat luftutbyte kan styras från panelen, styrning av eftervärmare och tilluftstemperatur. Olika larm kunde även avläsas från styrpanelen.

  Som tillval fanns även den mer avancerade styrpanelen Flexit CI 500 som användes när man hade ett vattenbatteri istället för elbatteri men även när man var i behov av fler styrfunktioner av aggregatet.

   

  Vi tillhandahåller endast original filter och reservdelar till Flexit SL4R

  Om du har behov av service av din Flexit SL4R eller hjälp med filter och reservdelar så har vi ett brett sortiment, allt köps in direkt från Flexit fabriken för att garantera att delarna är original och uppfyller rätt krav och specifikationer.

  Vi är även certifierad reparatör och serviceombud för Flexit som gör att att du kan känna dig trygg att handla hos oss. Beställ enkelt från webbutik eller kom till vår fysiska butik på Spikgatan 5 i Uppsala, Öppettiderna är måndag till fredag, 7 - 16.

  Vi har även en lång erfarenhet av branschen, en stor kunskap och en hög personlig service. 

  Har du någon fråga? Kontakta oss via vårt kontaktformulär eller ring vår telefonsupport på 018 - 12 70 30. 

  Produkten har blivit tillagd i varukorgen