•   På nätet sedan 2008
  •   Endast Originaldelar
  •   Snabb leverans (1-3 dagar)
  •   Telefonsupport
0
Handla som /

Reservdelar & Filter Franke


Franke Filter och Reservdelar


Franke Futurum

är ett företag som marknadsför, utvecklar och producerar ventilationsprodukter för handel, byggmarknad och varumärkeskunder. Futurum tillverkar årligen 150 000 fläktar. Fabriken ligger i Byske, Skellefteå kommun. På fabriken i Byske arbetar ca 160 personer. Dagligen tillverkas ca 700 spisfläktar, spiskåpor i Byskefabriken. Var fjärde köksfläkt som köps i Norden kommer från Futurum.

År 2005 köptes Futurum av den schweiziska koncernen Franke och företaget bytte då namn till Franke Futurum.

 

Futurum

Startades år 1952 av bröderna Nils och Lennart Bergmark under företagsnamnet Matoz AB som sedemera bytte namn till Futurum. Idag är Futurum en jättestor tillverkare av spiskåpor var fjärde spisfläkt som köps i Norden är från Franke Futurum. 


Säljs under olika varumärken

Varumärkeskunderna är ca 15 st i Norden och fler i övriga Europa. Dessa företag säljer Futurums produkter under sitt eget varumärke Bosch, Zanussi, Osby, Aktiv, Husqvarna, BEHA (Norge), UPO (Finland), Cylinda är några exempel på varumärken.
 

Futurum reservdelar och filter passar många andra fabrikat.

Franke reservdelar fläkt

Futurum tillverkar även spiskåpor och fläktar till andra fabrikat och använder då Futurum "skalet" men anpassar innehållet som styrningar och funktioner efter just det fabrikatets önskemål exempel på kåpor som Franke Futurum bygger åt andra är Swegon, Essvent, Acetec eller Flexit.

Därför kan man köpa t.ex franke fläkt reservdelar lampglas, fettfilter, vred, franke fläkt reservdelar strömbrytare till en Franke, Futurum kåpa och det passar till en Villavent, Systemair spiskåpa eller till en Östberg. Det som skiljer kåporna från en vanlig Futurum kåpa är då själva styrningen och funktionerna i kåporna skalet runt kåpan är ofta lika en Franke kåpa. 

 

Franke köksfläkt

Sedan starten för nära 70 år sedan har fabriken i Byske producerat fler än 7 miljoner spisfläktar. Franke Futurums spisfläktar och köksfläktar sitter idag monterade i många Svenska hem. Det finns idag bra tillgång på reservdelar och filter till de flesta av Frankes och Futurums fläktar som har tillverkas som t.ex knappar, vred, lampglas, timer och olika fettfilter. Så om din Franke eller Futurum fläkt går sönder så kan man oftast reparera den till en mindre summa. 

Futurum filter

Fettfiltren i Franke, Futurum spiskåpor och spisfläktar är oftast tillverkade i polyester eller metall. Så behöver du ett nytt fettfilter köksfläkt så kan du välja mellan ersätta det med ett nytt i polyester t.ex Franke filter modell 200 eller uppgradera filtret till ett mer hållbar variant i metall som har längre livslängd. Nyare spiskåpor från Franke har oftast ett fettfilter med ram tillverkad av aluminium

Futurum köksfläkt filter rengör man genom att tappa upp en behållare av varmvatten blandat med diskmedel där man låter fettfiltret ligga i blöt. Ett polysterfilter kan man rengöra några gånger på detta sätt innan man behöver byta ut det. Man rengör även metallfiltren på samma sätt men många modeller tål även att diskas i diskmaskin. Ett metallfilter har lite längre livslängd och har bättre filtreringsegenskaper än ett filter i poyester. 

 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen