•   På nätet sedan 2008
  •   Endast Originaldelar
  •   Snabb leverans (1-3 dagar)
  •   Telefonsupport
0
Handla som /

Reservdelar & Filter Enessen

Enessen reservdelar och filter

Enessen AB startades 1984

Företaget tillverkade ventilationsaggregat och luftvärmeaggregat för uppvärmning och ventilation i villor och lägenheter. Det var beläget i Skänninge och vart efter en tid av framgång på den svenska marknaden  under -1980 och -1990 talet förvärvat av aggregattillverkaren Villavent, som idag heter Systemair.

 

Essvent 

Sveriges mest sålda frånluftsaggregat.

Är ett komplett frånluftsystem för lägenheter och småhus. Ventilerar badrum, tvättstuga och kök. Friskluft tas in via ventiler i väggar eller fönster.

Storsäljaren var frånluftsaggregat Enessen Essvent C1-120F 
 

Har du en äldre Essvent spiskåpa som du vill byta ut?

Här finner du en ersättare i vitt och rostfritt utförande.
 

Essvex

Essvex 55

Värmeåtervinningsaggregat för bostäder (FTX aggregat). Storsäljaren Essvex 55 började tillverkas 1989 och fanns i produktion upp till -2000 talet.

Essvex 55 är ett FTX aggregat med motströmsvärmeväxlare för mindre småhus och lägenheter. Aggregatet fanns i 2 st olika varianter. Placering i kök med spiskåpa Essvex 55K eller placering i annat utrymme t.ex tvättstuga då hette aggregatet Essvex 55G

Det fanns även större modeller av aggregat som hette Essvex 70 och 100, Dom aggregaten hade dubbla korsströmsvärmeväxlare och var avsedda för större villor, barnhem, kontor och liknande byggnader.
 

Essvarm

Luftburet värmesystem för bostäder.

Enessens luftvärmeaggregat Enessve 3 LVA fanns i både vatten och elbatteri utförande och är ett komplett uppvärmningssystem för villor och lägenheter. Var ofta i system med Essvex 55 FTX aggregat eller frånluftsaggregat Essvent c1-120F då med uteluftskanal med elbatteri ihoppkopplat med Enessve aggregatet.

 

Originaldelar till Enessen

När du är i behov av hjälp med filter och reservdelar till Enessen har vi ett brett sortiment, allt köps in direkt från fabriken för att garantera att delarna är original. Vi är även certifierade reparatörer för både Fläkt Woods & Flexit, Bahco Ventilation samt att du kan känna dig trygg att handla hos oss då vi är en certifierad e-handel. Beställ från hemsidan eller kom till vår fysiska butik på Spikgatan 5 i Uppsala, Våra öppettider är måndag till fredag, 7 - 16. Vi har en lång erfarenhet av branschen, en stor kunskap och en hög personlig service. Vi är även en av få nätbutiker som har auktoriserade servicemontörer som vi kan skicka ut för service eller reparationer.

Har du någon fråga? Kontakta oss via vårt kontaktformulär eller ring vår telefonsupport på 018 - 12 70 30. 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen